dissabte, 20 de gener del 2024

CARNAVAL CARNAVAL

L'ORIGEN DEL CARNASTOLTES

L'origen del Carnestoltes es perd molt enllà en el temps. Actualment, la celebració d'aquesta data ha quedat reduïda a la Rua de Carnaval i al fet de disfressar-se. El Carnestoltes o Carnaval celebrava primerenament la imminent arribada de la Quaresma. Dos personatges han representat històricament la lluita entre el que significa el carnaval i la Quaresma: el rei Carnestoltes i la vella Quaresma. El rei Carnestoltes és un personatge gruixut, dragador, bevedor i esbojarrat, mentre que la vella Quaresma és una vella de set cames

CURIOSITATS SOBRE EL CARNASTOLTES

  1. Origen Antic: El Carnestoltes té les seves arrels en festes antigues que es celebraven abans de la Quaresma, marcant el començament d'un període de festa i excessos abans de la temporada de sacrifici i abstinència



  2. Personatges Emblemàtics: Històricament, el Carnestoltes ha estat representat per un rei bufó i desenfadat, en contrast amb la vella Quaresma, simbolitzant la lluita entre l'alegria del Carnaval i la seriositat de la Quaresma.


  3. Celebració Lunar: Les dates del Carnestoltes es determinen a partir del calendari lunar i la Quaresma, celebrant-se set setmanes després de la primera lluna plena.


  4. Dijous Gras: El Carnaval comença amb el Dijous Gras, dia en què es fan coques de llardons i es dona inici a les festivitats amb rues i disfresses.


  5. Enterrament de la Sardina: El Carnestoltes culmina amb el Dimecres de Cendra, dia en què es celebra l'enterrament simbòlic de la sardina, acomiadant-se així de la festa abans de la Quaresma.


CARNAVAL DE VENENCIA

El Carnaval de Venècia és famós pels seus elaborats i elegants disfresses de màscares, que es remunten al segle XVII. Aquesta festivitat, que té lloc a la ciutat italiana de Venècia, és coneguda per les seves celebracions de carrer, balls de màscares i concursos de disfresses. El Carnaval de Venècia és una celebració sofisticada i elegant que atrau visitants de tot el món per experimentar la seva atmosfera única i misteriosa.








CARNAVAL DE  RIO DE JANEIRO

El Carnaval de Rio de Janeiro és un dels més grans i animats del món, conegut pels seus desfilades de samba, música vibrant i carrosses impressionants. Aquesta festivitat, que té lloc abans de la Quaresma, atrau milions de persones cada any i és una celebració plena d'energia, ball i alegria. Les desfilades de les escoles de samba són el punt culminant del Carnaval de Rio, on les diferents escoles competeixen amb coreografies elaborades i vestits deslumbrants.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Travels

 Travels  Estats Units (Nova York) Guia per un cap de setmana a Nova York Dissabte Matí: Central Park: Comença el dia amb un passeig per Cen...